20110125

Adkomstveiene til Castellon Flyplass ferdigstiltAdkomstveiene til den fremtidige Castellon Flyplass er ferdigstilt. Forbedringen av CV-13, som forbinder byene Torreblanca og Benlloch og forbinder A-7 med AP-7 og N-340, sluttfører veiarbeid i området. 

Presidenten av Generalitat Valenciana (leder av Valencias regionale administrasjonen), Francisco Camps, uttrykt håp om at flyplassen vil forvandle provinsen til en "stor økonomisk hub" i Spania. Ved sluttførings-seremonien i desember,  ble Camps ledsaget av fremtredende politikere og forretnings-og kulturelle personligheter, som også roste resultatene.

Det ferdige delen, tilsammen 16,5 km, er forventet å bli et knutepunkt for godstrafikk, med en estimert årlig volum på 35 000 tonne i 2015 og mer enn 63 000 tonne varer, hovedsakelig fra den keramiske industrien, innen 2025. Trafikken på CV-13 er anslått til å overstige mer enn 11 400 kjøretøyer per dag når den nye flyplassen er i drift. I alt 15 000 biler er ventet å bruke motorveien daglig.

Under sin tale ved gjennomføringen av motorveien i forrige måned, sa Camps at regjeringen hadde investert €300 millioner i provinsen, i tillegg til mer enn 43 millioner på CV-13, og for forbedring av CV-10 og A-7.

Carlos Fabra, president i Castellon-provinsen, roste den nye motorveien, og uttrykte håp om at Camps ville være imøtekommende med åpningsdato for den nye Castellon flyplassen. Han sa at flyplassen kunne være klar for drift i løpet av få dager. Han innrømmet imidlertid at åpningen ikke ville være i stand til å skje før siste høyspennledningstrukturer hadde blitt fjernet. Tillatelser for drift også manglet.

Statsråden for infrastruktur, Mario Flores, sa at hans avdeling jobbet for å oppnå dette "så snart som mulig".  Et annet problem som påvirker godkjenningen av flyplassen var ansettelse av flygeledere. Etter streiken i begynnelsen av desember, hadde staten iverksatt endringer som kunne hindre denne prosessen.

oversatt fra artikkel skrevet av 
J. Amesh 

No comments:

Post a Comment