20101002

Fortsatt ingen åpningsdato for Castellon-Costa Azahar flyplass


— Til jul og i alle fall til påske. Fungerende leder av provins Castellón, Francisco Martínez, og Minister for Turisme Belén Juste, uttalte dette forrige måned angående åpningsdatoen for flyplassen, og la til at hun i alle fall ønsket å se den operativ «før sommeren 2011». Med infrastrukturarbeid fortsatt uferdig og behovet for å innhente de nødvendige tillatelser for drift av flyplassen, kunne ikke lederne av flyplassens driftselskaper fastsette måneden for åpningen.

Juste forklarte denne usikkerheten ved at forhandlingene ikke var sluttført med selskapene som skulle bruke flyplassen, og la til at dette skjer da alle smaflyplasser  slet for å opprettholde drift.

Det ble nevnt at selskapene Air Nostrum, Ryanair og Air Berlin kunne bekrefte at de var villige til å fortsette forhandlinger vedrørende datoer, måneder og hyppighet. Juste la til at samtalene ikke kunne sluttføres da ingen åpningsdato ennå var fastsatt for flyplassen. Hun bekreftet at alle selskapene som opererte i flyplassen Manises (Valencia) og Altet (Alicante) var velkomne til videre samtaler.

Juste fremhev at flyplassen ville øke sengebelegget i turistnæringen i området samt utvide sesongen.

Oversatt fra en artikkel skrevet av M. Fabra, El Pais

No comments:

Post a Comment