20120316

Nedbetaler 2,8 mill euro i gjeld til flyplassdrift

Consellen nedbetaler 2,8 mill euro i gjeld til flyplassdrift






• Consellen nedbetaler gjeld på 2,8 millioner euro for å kunne drifte flyplassen ved utgangen av året 

• Betaling vil brukes på et egenkapital lån og låse opp arbeidet som kreves for å få flytillatelser

• Regjeringen fortsatt skylder nesten 18 millioner euro til det private selskapet som forvalter anlegget 

Det var en av de viktigste saker som presidenten for Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, hadde på pulten hans når han inntok sin nye stilling. Consellen gjennom Aerocar offentlig selskap, har allerede betalt 2,8 millioner til Airport Konsesjoner for å håndtere et egenkapital lån og for å gjenoppta arbeidet som var stoppet på grunn av den selvstendig regjeringens manglende betaling.

Etter litt over seks dager, hadde Fabra vært trege i å oppfylle sine forpliktelser, som han kunngjorde i forrige uke under besøket til UJI. Selv om presidenten i Consellen i Castelló var i går i et møte med presidenten i deputasjon, Javier Moliner, annonserte han ikke offentlig om denne betalingen. Talsmannen var nestleder for turisme, Andres Martinez, som kunngjorde at Fabra hadde fortalt ham at han hadde bekreftet betaling av gjelden med det private selskapet som skulle styre anlegget.
Administrerende direktør i Aerocar, Juan García Salas, bekreftet at en betaling på 2.8 millioner euro hadde blitt gjort for å håndtere et egenkapital lån, som skulle ha vært løst innen utgangen av mars.

Operasjon 
Dette er lovbestemt korreksjonsarbeider for Aviation Safety Agency (EASA) slik at de kan gi tillatelse til å åpne, en tillatelse som Castelló flyplass ennå ikke ha, selv om det åpnet formelt for nesten fem måneder siden. Ved å låse opp disse forhandlingene, er de nødvendige tillatelser nærmere. Dermed fastholder Aerocar prognosene sine at flyplassen kan få fly innen utgangen av dette året, eller tidlig 2012.

I denne forbindelse, sa García Salas at flyplassen prøvde å øke hastigheten så mye som mulig slik at alle papirer og tillatelser var i rute. – Vi vil sende alle dokumentene vi blir bedt om, sier administrerende direktøren i Aerocar.

Men disse 2,8 millioner euro adresserte bare en del av beløpet regjeringen skylder Airport Konsesjoner, med tanke på at det totale beløpet var på 22 millioner euro. Derfor var det fortsatt nesten 18 millioner euro, tilsvarende det modifiserte arbeidet, revisjoner og kostnadsoverskridelser.

Etter måneder med løfter ved Consellen har Fabra, som ved ankomsten på toppen av den regionale regjeringen, satt åpningen av flyplassen blant sine topp prioriteringer.

Castellon baserer sin turisme kampanje i 2012 på flyplassen 
Turistnæringen i Castellon har plassert sitt håp for lanseringen av flyplassen før utgangen av dette året for å oppnå økt utenlandske turisme innen 2012, hovedsakelig fra Europa. Presidenten av provinsens forbund av arbeidsgivere innen service og turisme i Castellon (Ashotur), Carlos Escorihuela, beskrevet  som ‘excellent’ nyheten om at Consellen har betalt en del av gjelden som låser opp den siste arbeid ved flyplassen. –Vi mener å åpne så snart som mulig og håper at regjeringen gjør den nødvendig innsats, sier Escorihuela, som bemerket at idriftsettelse av anleggene var viktig for å kunne designe neste års turisme kampanje. 


I den forbindelse, sa presidenten i Ashotur at vekst  i turisme i Spania var takket utenlandske turiser. – Vi ønsker ikke å gå glipp av denne muligheten som de andre provinser har.

Behovet for å operere på flyplassen så snart som i går ble også adressert i konstitueringen av Castelló Tourist Board, som bringer sammen ulike sektorer og representative kommuner. – Den store utfordringen fremover er å drive flyplassen, sier varaordfører i Peniscola turisme, Andres Martinez. Det første vedtak av styret var å øke budsjettet for publisering og promoteringm, samt endre ledelse for Master of Golf turnering til et nytt selskap.

Turistnæringen i Castellon hevder unisont at 
den lange reisen fra flyplassen sluttført og at fly vil snart kunne begynne å fly, vil bety at flere besøkende velger provinsen.  

10. august 2011 

oversatt fra en artikkel skrevet av SARA RIOS CASTELLO i www.levante.com  



No comments:

Post a Comment