20100827

Litt info om den nye flyplassen i Castellon


Aeropuerto Castellon August 2009


Flyplassen er lokalisert 40 km fra provinshovedstaden Castellon og andre turiststedene som for eksempel Benicassim, Oropesa og Alcossebre, eller industriområder som Villarreal, Onda og Burriana.
Siden begynnelsen, har Castellón flyplassprosjektet blitt identifisert som en personlig beslutning av presidenten i Diputación de Castellón, Carlos Fabra. Nevnt ved flere anledninger, vil Castellón flyplassen være en uunngåelig nødvendighet for å konvertere Castellon i et turistområde av kvalitet. Derfor, mener tilhengerne, bør flyplassen forstås i sammenheng med å fremme turisme, som også inkluderer den fremtidige temaparken "Illusjon World", golfturneringer med internasjonal status, og boligområder som Marina d'Or.
Kritikere sier imidlertid at en flyplass i Castellon er en unødvendig utgift, gitt nærheten til flyplassene i Reus og Manises (Valencia), 50 minutter fra byen Castellón. Miljøforkjempere poengterer at landet hvor den bygges har stor økologisk mangfold. De har ved flere anledninger faktisk klart å stanse byggingen, ved å fremme klage i retten for miljøkriminalitet.

Oversatt i hovedsak fra wikipedia - aeropuerto castellon

No comments:

Post a Comment