20100827

Castellon flyplass har som mål å være operative innen januar neste år


Castellón-Costa Azahar lufthavn har som mål å være operative innen årets slutt, senest januar 2011.  
 
Aerocar, selskapet bak flyplassen, mener at Costa Azahar kan oppnå et flytrafikknivå på linje med Reus innen sin "tredje eller fjerde års drift"

Reus flyplass opplevde fem dager med intens flytrafikk, med 256 flyginger mellom fredag og tirsdag i første uken i august. Da ble det flyttet 50.000 passasjerer, et tall som gjenspeiler den sentrale rollen som lufthavnanlegget spiller for turistnæringen i Costa Daurada.

– Reus er en referanse-flyplass for Castellón, hovedsakelig på grunn av turisme, type operatørselskap  og opprinnelsen av passasjerer, uttalte Juan García Salas, direktør for Aerocar, selskapet bak Castellón-Costa Azahar lufthavn.

Men Garcia Salas kvalifiserte sin uttalelse ved å si at dette ikke ville kunne oppnås før Castellón flyplass er moden. – Vi kan ikke håpe på dette volum i begynnelsen, men etter den tredje eller fjerde års drift.

Inngåelse av avtale med lavpris flyselskap samt den kommersielle- og turistsektorens evne til å tiltrekke seg europeiske reisende vil være nøkkelen til å lukke større eller mindre flyselskaper og dermed fanger flere passasjerer.

Salas Garcia innrømmet at Reus flyplassen, som på kun en dag har kapasitet til å oppnå 60 flyginger med mer enn 11 500 passasjerer, "er det nærmeste bror." Og det er ikke umulige tall å nå, ifølge direktøren av Aerocar, i en tidshorisont på tre eller fire år.

Lederen for sponsorfirmaet understreket viktigheten av en fellesinnsats for å gjøre flyplassen levedyktig. – Ikke bare må Aerocar Aeroportuarias, firmaet som administrerer flyplassen, men også turistdepartementet, næringslivet, turoperatører  og andre interessente bidra.

Et av programmene som passer inn i Garcia Salas sine ønsker er "Senioren Reisen", et østerriksk sosial ferieprogram, som opererer i Peñíscola og som vil tilføre kommunen, gjennom Castellon lufthavn, mer enn 2000 besøkende hver uke i ti ukene i april og mai 2011 og 2012, ved å nå et minimum av 12 fly hver tirsdag. Totalt lander 24 000 østerrikske turister i to år, og dette utenfor turist høysesongen.

Aerocar arbeider intensivt for å fullføre veinettet, slik at landing av fly fra rullebanen på Castellón-Costa Azahar flyplass kan fullføres med tanke på kommende desember eller januar. Da vil flyplassen disponere den viktigste adkomstveien: motorveien A-7 fra Almenara til Vilanova. 


av Paqui Tercero, Castellon, 3. august 2010

Oversatt fra Las Provincias.es


No comments:

Post a Comment